Uudised
Tallinna linna tunnustus M.Klandorfile
22.05.2013 | Raepress

Raepress

 

15. mai 2013

 

Raekojas anti pidulikult üle Tallinna vapi –ja teenetemärgid

 

Tallinna päeva raames toimus raekojas traditsiooniline Aukodanike Kogu pidulik istung, kus linnapea Edgar Savisaar ja linnavolikogu esimees Toomas Vitsut andsid üle vapi- ja teenetemärgid uutele aukodanikele ja Tallinna teeneka kultuuritegelase preemia.

 

Linnapea Edgar Savisaar märkis, et Tallinna päeval on traditsiooniks saanud tänada ja tunnustada tehtu eest meie auväärseid linnakodanikke. „Tallinna aumärkide kätteandmise tseremoonia on kahtlemata tänase pidupäeva üks meeldejäävamaid sündmusi,“ ütles Savisaar.

 

Tallinna kõrgeimat tunnustust – vapimärki – antakse välja 1997. aastast.

Tallinna Linnavolikogu otsustas käesoleval aastal omistada linnapoolse erilise austusavaldusena vapimärgi Prantsuse Lütseumi direktorile Lauri Leesile.

 

„Täname ja tunnustame üht Eesti tuntuimat pedagoogi,  koolijuhti, õppekirjanduse koostajat ja Eesti haridusvaldkonna arvamusliidrit Lauri Leesit märkimisväärse panuse eest Eesti hariduselu edendamisel ning prantsuse keele – ja kultuuri propageerimisel. Lauri Leesi eestvedamisel taasavati 1992. aastal Tallinna Prantsuse Lütseum. Parimate õpitulemustega gümnaasium, mis on populaarne nii õpilaste kui lastevanemate hulgas. Lauri Leesi on üks vähestest arvamusliidritest haridusvaldkonnas, aktiivne ja julge kaaskõneleja hariduselu edendamisel, korraldamisel ja vajadusel ka ümberkorraldamisel. Ta on ainuke koolijuht Eestis, kes on koostanud rohkesti õppekirjandust prantsuse,- vene- ja eesti keele õpetamiseks. Tallinn tänab ja tunnustab Lauri Leesit hindamatu töö eest Tallinna ja kogu Eesti hariduselu edendamisel,“ kõneles Savisaar.

 

Tallinnale osutatud teenete eest said linna teenetemärgi 28 väärikat

linnakodanikku: Lilian Aun, Alo Brandt, Irina Embrich, Lonni Floren, Heino Harak, Andres Hiie, Vladimir Issakov, Igor Jermakov, Aave Jürgen, Helle Kalda, Olev Kallas, Vahur Keldrima, Eve Kivi, Merle Klandorf, Jüri Kriis, Tarmo Leinatamm, Ilmar Link, Charles Lloyd, Jüri Mõis, Valeri Novikov, Marje Paljak, Juri Poljakov, Ly Pärn, Viljo Rannala, Vello Saluste, Marju Sepp, Lagle Suurorg ja Tiit Vähi.

 

Kolmandat korda anti välja Tallinna teeneka kultuuritegelase preemia, mille pälvis helilooja ja publitsist Valter Ojakäär, kes tähistas 10. märtsil oma 90. sünnipäeva. 2010. aastal asutatud preemia antakse pikaajalise väljapaistva loomingulise tegevuse eest kunsti, teatri, filmi, tantsu, muusika, arhitektuuri või kirjanduse alal.

Tagasi