Uudised
Eesti MV LATIN 2008
17.02.2008 | ETSL

Selgusid Eesti meistrivõistluste tulemused Ladina-Ameerika tantsudes!

 

Eesti meistriks täiskasvanute võistlusklassis (vanuseklass 18-34) tuli paar Vassili Anokhin ja Tina Bazõkina klubist Kreedo Dance, teisele kohale tuli paar Manuel Frigetto ja Karin Rooba klubist Leevi ja kolmandale kohale tuli paar Vjatšeslav Mõlkin ja Kristiina Prants tantsukoolist Revalia. Täiskasvanute võistlusklassis osales tänavu kokku 18 paari. 

 

Eesti meistriks noorte võistlusklassis (vanuseklass 16-18-aastased) tuli võistluspaar Konstantin Gorodilov ja Emma-Leena Koger klubist Kreedo Dance, teise koha pälvis Vladislav Inostrantsev ja Marina Nikolajeva klubist Kreedo Dance ja kolmanda koha sai paar Vjatšeslav Mõlkin ja Kristiina Prants tantsukoolist Revalia. Noorte võistlusklassis osales kokku 36 tantsupaari.

 

Noored II võistlusklassis (alla 21 aastased tantsijad) sai esikoha paar Vladislav Inostransev ja Marina Nikolajeva klubist Kreedo Dance, teise koha pälvis paar Alari Lukk ja Dina Sõritsa klubist Stiil ning kolmandale kohale tuli paar Nikolai Fanagin ja Valerija Fetissova klubist Kreedo Dance. Noored II võistlusklassis võistles kokku 18 tantsupaari.

 

Juunior II klassis (vanuseklass 14-15) sai esikoha paar Dmitri Kolobov ja Kristin Vaha Peep ja Ave Vardja tantsukoolist, teise koha paar Aleksander Makušev ja Julia Nožkina klubist Kreedo Dance ning kolmandale kohale tuli paar Vladislav Rõbatšenko ja Emilia Bogdanova klubist Stiil. Juunior II klassis osales kokku 41 paari.

 

Juunior I võistlusklassis (vanuseklass 12-13) pälvis esimese koha paar Oliver Kips ja Kristina Morozjuk tantsukoolist Revalia, teise koha paar Stanislav Vares ja Julia Tepljašina klubist Kreedo Dance ning kolmandale kohale tuli paar Mait Rõõmus ja Anabel Aunver tantsuklubidest Leevi ja Royal. Juunior I võistlusklassis võistles 42 tantsupaari.

 

Laste võistlusklassis (vanuseklass kuni 11-aastased) sai esimese koha paar  Artur Viitmann ja Sofia Savenko klubist Favoriit, teise koha paar Georg Gritsai ning Jekaterina Blinkova klubist Kreedo Dance ja kolmandale kohale tuli paar Artjom Aralov ja Nele Nataly Metsis tantsukoolist Revalia. Laste võistlusklassis osales tänavu 28 tantsupaari. 

 

Seenioride klassis (vanuseklass 35 aastased ja vanemad) sai esikoha paar Heino Telling ja Greta-Eva Kalberg klubist Maarja, teiseks tuli paar Enar Pajula ja Leie Pajula klubist Peep ja Ave Vardja tantsukoolist ning kolmanda koha sai paar Sergei Mastepan ja Jelena Kasjanova klubist Kreedo Dance. Seenioride klassis osales kokku 5 tantsupaari. 

 

Tantsijaid hindas üheksaliikmeline rahvusvaheline kohtunike kogu, mida juhtis peakohtunik Peep Vardja.

 

Eesti meistrivõistlused ladina-ameerika tantsudes peeti 16. veebruaril 2008 TTÜ spordihoones. Osales 188  tantsupaari 20 tantsuspordiklubist.

 

Ladina-Ameerika tantsudes meistrivõistlustel esitavad võistlejad viis tantsu: samba, cha-cha, rumba, paso doble, jive.

 

Eesti meistrivõistlusi ladina-ameerika tantsudes oli Eesti Tantsuspordi Liidu kutsel vaatama tulnud Ladina-Ameerika tantsude valitsev maailmameister Maurizio Vescovo.

 

Vescovo kommenteeris meistrivõistlustel nähtut 17. veebruaril algusega kell 12 Arigato spordiklubis Nove tantsukooli saalis (Rannamõisa tee 3) toimunud seminaril „Relatsionship between energy and speed”. Pärast seminari lõppu jätkas Vescovo samas meistriklassi tundide andmisega Eesti tantsusportlastele.

 

Tagasi